Kevätleiri 2019: Ei ikinä enää

Kolmannen ajopäivän aamuna olosuhteet olivat kohdallaan. Lämpötila lähestyi aamupäivällä 20 astetta ja eilen ahdistellut luoteistuuli puhalsi miedommin. Edellispäivän illallispöydän suunnitelman mukaan lähdettiin koko ryhmällä kohti Alcasaria ja Cumbre del Solin nousua.

Cumbre del Solin alla jakauduttiin ja uhkaavan jyrkkää mäkeä lähti valloittamaan kolme mäkimiestä. Hattu nousi korkealle ammattilaisille, jotka ajavat 200 kilometrin etapin loppukirejä tällaisiin neljän kilometrin mittaisiin keskijyrkkyydeltään 10% mäkiin, joissa jyrkimmät sadat metrit ovat yli 15%.

Ylös kuitenkin päästiin parinkymmenen minuutin savotan jälkeen.

Rannikolta matka jatkui sisämaahan kohti Benissaa ja Xalóa. Etukäteen karttatiedustellun tien 749 lenkin tiedettiin tarjoavan noin 13 kilometriä nousua alle 3% keskijyrkkyydellä. Nousun profiili alkoi paljastua kahdeksan kilometrin jälkeen, jonka aikana oltiin ajettu myös loivaan alamäkeen. Nousun loppuosa lähellä 600 metrin korkeutta sisälsi 15% pätkiä. Mutta nehän olivat tuttuja jo aamupäivältä.

Vuorelta laskettiin Xalón keskustaan nauttimaan pienet letut Cyclocafessa. Henrik lisäsi laskun vaativuutta harrastamalla geokätköilyä, kun puhelin tippui kesken laskun huonosti suljetusta tankokotelosta. Onneksi ryhmä oli kuitenkin hajaantunut kahteen osaan Cumbressa ja sen takia sijaintijaot olivat päällä, jolloin puhelin paikallistettiin ja noudettiin kolmen kilometrin päästä.

Kaikki nousut ajaneille mäkimiehille tämä päivä tuotti satasen lenkin varustettuna yli 1800 nousumetrillä.

Huomiselle suunnitelmassa on lyhyempi päivä. Jos jalka on syönnillään, käydään ottamassa revanssi Montgon luonnonpuiston etelän puolen noususta johon otettiin ensituntuma maanantaina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close