Tour TransAlp 2019: Pelkoa & inhoa Innsbruckissa

Tiedätkö sen tunteen, kun jokin pitkään unelmoitu, suunniteltu ja mahdollisesti mielikuvaharjoiteltu asia konkretisoituu, lopulta hieman yllättäen?

Siitähän se ajatus silloin lähti, kun kesällä 2018 #teambetonihelvetti oli kiertänyt Ruotsissa Vättern-järven onnistuneesti. Janne ehdotti seuraavaksi kohteeksi vähän mäkisempää maastoa, kun 297 kilometriä lähes tasaisella tuntui pelkästään hyvältä. Olisi vähän haastetta. Lyhyen tiedustelun jälkeen paljastui, että Euroopassa ajetaan useita erilaisia pyöräilytapahtumia vuoristomaisemissa. Muutama usean päivän etappitapahtumina. Yksi viikon mittaisena etappikilpailunomaisena pareittain ajettavana maantiepyöräilytapahtumana Alpeilla, jota väitetään maailman haastavimmaksi amatöörien pyöräilytapahtumaksi.

Ajatus tuntui aluksi aivan hullulta. Syksyn mittaan sitä kuitenkin myllytettiin tasaisesti. Arvioitiin minkälaisessa kunnossa pitäisi olla ”ongelmattomaan” läpäisyyn. Minkälaiset välitykset olisivat todennäköisesti välttämättömät. Tuli ehkä kasattua yksi uusi pyöräkin tällaista tapahtumaa varten. Marraskuun lopussa ilmoittautumisen avautuminen alkoi lähestyä. Aikainen lintu madon nappaa & maksaa vähemmän, sanovat. Lopulta päätös syntyi lumettomana joulukuisena iltana yllättävän vaivattomasti. Harrastaminen on tylsää ilman elämyksiä & tavoitteita. Lähdetään.

Seurasi paljon sekä logistista valmistelua että oman kauramoottorin virittämistä äärimmilleen. Alkuvuodesta Zwiftin Alpe du Zwift -mäki tuli tutuksi autotallin hämärässä.

Juuri kun kotimaan pyöräilykausi oli ovella, saapui dramaattisia uutisia – maaliskuun lopussa lääkäri antoi jyrkän kielteisen suosituksen Jannen osallistumiselle näin rankkaan fyysiseen suoritukseen. Omaa mäkijalkaa pääsi kuormittamaan seuran leiritykseen Deniaan huhtikuussa, eikä jäänyt epäselväksi että oma suorituskyky ja elämäntilanne olivat nyt ehkä ainutkertaisesti kohdallaan tällaista reissua varten. Hyvä apuajaja oli löydettävä erinomaisten joukosta. Lopulta siipimies löytyi yllättävänkin läheltä, kun Ilkka lupautui mukaan.

Täällä sitä nyt ollaan, Hall in Tirolissa ensimmäisessä majoituksessa. Kaikki matkajärjestelyt on suunniteltu yksityiskohtiaan myöten. Edellisen kuuden kuukauden aikana satulassa vietetyt 250 tuntia ovat tähdänneet tähän hetkeen.Ajatus tuntuu enää vain vähän hullulta. Edessä on viikko pyöräilyä ennalta tuntemattomalla seudulla, jolla saatetaan vierailla useassa erilaisessa ilmastossa päivän aikana. Seitsemän etappia, 800 kilometriä ja 19 000 nousumetriä. Minä ja Ilkka.

Se päivä on nyt. Huomenna viivalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close