Toimintasuunnitelma 2020

Kouvolan Pyöräilijät ry:n tarkoitus kaudella 2020

Seura on Pohjois-Kymenlaakson keskeinen pyöräilyn äänenkannattaja kilpa-, harraste- ja arkipyöräilyn saralla. Seuran tavoitteena on sekä aktiivinen kilpailutoiminta, että jatkuva pyöräilyolosuhteiden kehittäminen kaupunkiympäristössä, Kouvolan taajamien ulkopuolella ja maastossa. Näihin pyrkimyksiin seura vastaa tekemällä kilpailuihin osallistumisen jäsenilleen mahdollisimman edulliseksi ja osallistumalla aktiivisesti sekä kaupungin, että muiden paikallisten yhteistyötahojen pyöräilyä edistäviin kokouksiin ja tapahtumiin.

Jäsenmaksut ja jäsenedut vuonna 2020

Seuran jäsenmaksut säilytetään ennallaan kaudelta 2019 – lisenssiajajille on 50 euroa ja muille 30 euroa. Alle 16-vuotiaille jäsenmaksu on 20 euroa ja lisenssiajajille 35 euroa. Lisenssijäsenmaksuun sisältyy seuran vakuutus kilpailutilanteisiin. Lisenssiajajien edellytetään hankkivan Suomen pyöräilyn kilpailulisenssi.

Jäsenedut:

 • maksuton spinning ja kuntosali ympäri vuoden Kuntokeskus Ykkösessä
 • seura kustantaa Kuntotalon tanssien järjestyksenvalvontaan osallistuvalle jäsenelle järjestyksenvalvojakortin ja 25€ kiinteän kulukorvauksen jokaisesta talkookerrasta
 • lisenssiajajille ilmainen ajoasu

Kilpailujen ja tapahtumien osallistumismaksuja korvataan:

 • lisenssi- ja perusjäsenjunioreille (alle 16-vuotialle) korvataan kaikki osallistumismaksut kilpailusta tai tapahtumasta riippumatta
 • aikuisille lisenssijäsenille korvataan kilpailujen osallistumismaksut kokonaan 
 • aikuisille perusjäsenille korvataan korkeintaan 50 euroa jokaisesta tapahtuman osallistumismaksusta

Kulukorvaukset maksetaan anomuksen perusteella lisenssijäsenille kauden aikana kumuloituvasti 200 euroon saakka. 200 euroa voi sisältää majoituskuluja (joista korvaus 50€/yö) tai matkustuskuluja (joista korvaus 0,20€/km).

Avustukset:

Avustuskäytäntö säilytetään muutoksetta kaudelta 2019. Avustuksia myönnetään hakemusten perusteella lisenssijäsenille, jotka kilpailevat U23:ssa tai nuoremmissa sarjoissa. Avustushakemuksen tulee sisältää:

 • kansallisen tason kilpailusuunnitelma
 • tavoitteellisen harjoittelun suunnitelma
 • kululaskelma siitä, mihin rahat käytetään.

Maksimi avustussumma on 500€/kaudessa, joka maksetaan todellisten kulujen mukaan kuittien perusteella. Seuran hallitus käsittelee avustushakemukset tapauskohtaisesti.

Talviharjoittelu

Jäsenet voivat käydä veloituksetta Kuntokeskus Ykkösellä spinning-tunneilla sekä kuntosalilla. Paikalliset kuntosalit kilpailutetaan kyseisten palveluiden osalta helmikuun 2020 loppuun mennessä. 

Kesäharjoittelu

Arki-iltaisin ajettuja yhteislenkkejä maantiellä ja maastossa organisoidaan:

 • maanantaisin klo 18 palauttava maantielenkki
 • keskiviikkoisin klo 18 viikkotempo
 • sunnuntaisin klo 10 maantielenkki.

Lenkit kutsutaan koolle Whatsapp-keskusteluryhmän kautta. 

Kilpailutoiminta

Seura haluaa olla kilpapyöräilyseura, joka edellyttää edustamista ja osallistumista kansalliseen kilpailutoimintaan. Varustamo Cupin jatkuessa, seura järjestää yhden osakilpailun Kouvolassa.

Seuran jäsenten osallistuminen maasto- ja maantiekilpailuihin sekä kuntoajoihin oli laskevassa trendissä kaudella 2019. Seura pyrkii kannustamaan jäseniä osallistumaan kilpailuihin osallistumismaksu- ja kulukorvauskäytännön kautta. 

Joukkuekilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu sihteerin kautta, muihin kilpailuihin jäsenet ilmoittavat itse itsensä. 

Junioritoiminta

Junioritoimintaa yritetään järjestää henkilöresurssien puitteissa kesäkaudella 2020.

Varainhankinta

Seuran tärkein varainhankintakeino on Kuntotalon tanssien järjestyksenvalvonta, jonka kautta tulee noin 90 % seuran tuloista. Perinteisistä Markkinoista saadaan myös jonkin verran tuloja. Muita varoja seura saa muun muassa jäsenmaksuista sekä järjestämistään kilpailuista.

Seuran jäseniä tulee aktivoida mukaan Kuntotalon tanssien talkoisiin, sillä talkoolaisten rinki on edelleen pieni.

Yhteistyökumppanit

Yhteistyö Pyöräliike Varustamon kanssa jatkuu kaudella 2020.

 

Hallinto

Seuran hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja neljä jäsentä. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan. Hallitus kokoontuu vuoden mittaan tarvittaessa ja järjestää myös tarpeen mukaan kokouksia käyttäen esimerkiksi sähköpostia, puhelinta tai muita viestipalveluita.

Kouvolan Pyöräilijöiden kehitysnäkymä kauden 2020 jälkeen

Kouvolan Pyöräilijöiden toiminnassa ei arvioida tapahtuvan merkittäviä muutoksia kauden 2020 jälkeen. Seuran pyrkimykset kilpaurheiluseurana, paikallisten pyöräilyolosuhteiden kehittäjänä ja muu seuran tarkoituksen toteuttaminen säilyvät ennallaan. 

Kouvolan Pyöräilijöiden hallinto arvioi mahdollisuudet järjestää paikallista ja kansallista kilpailutoimintaa vuosittain. Yhteistyö paikallisten urheiluseurojen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa mm. yhteisten tapahtumien järjestämisessä ylläpidetään. 

Kouvolan Pyöräilijöiden hallinto arvioi mahdollisuudet junioritoiminnan järjestämiseen vuosittain. Edellisten kausien aikana toiminta on ollut pienimuotoista tai olematonta henkilöresurssien puutteessa. 

Seuran taloudellinen tilanne on säilynyt pitkään hyvänä ja seuran varallisuus on kasvanut viime vuosina usean ylijäämäisen tilikauden johdosta. Varainhankintakanavat ovat tuottaneet enemmän kuin seuran toiminta on kuluttanut. Kasvaneelle varallisuudelle ei etsitä sijoituskohteita eikä sitä siirretään pois seuran hallinnasta, vaan sillä turvataan seuran toiminta varautumalla mahdollisiin lähivuosien muutoksiin varainhankinnassa.

 

 

 

Yksi vastaus artikkeliiin “Toimintasuunnitelma 2020

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close