Toimintasuunnitelma 2021

Kouvolan Pyöräilijät ry:n tarkoitus kaudella 2021

Seura on Pohjois-Kymenlaakson keskeinen pyöräilyn äänenkannattaja kilpa-, harraste- ja arkipyöräilyn saralla. Seuran tavoitteena on sekä aktiivinen kilpailutoiminta, että jatkuva pyöräilyolosuhteiden kehittäminen kaupunkiympäristössä, Kouvolan taajamien ulkopuolella ja maastossa. Näihin pyrkimyksiin seura vastaa tekemällä kilpailuihin osallistumisen jäsenilleen mahdollisimman edulliseksi ja osallistumalla aktiivisesti sekä kaupungin, että muiden paikallisten yhteistyötahojen pyöräilyä edistäviin kokouksiin ja tapahtumiin.

Kuvaaja: Mikko Rantanen

Jäsenmaksut ja jäsenedut vuonna 2021

Seuran jäsenmaksut säilytetään ennallaan kaudelta 2020 – lisenssiajajille on 50 euroa ja muille 30 euroa. Alle 16-vuotiaille jäsenmaksu on 20 euroa ja lisenssiajajille 35 euroa. Lisenssijäsenmaksuun sisältyy seuran vakuutus kilpailutilanteisiin. Lisenssiajajien edellytetään hankkivan Suomen pyöräilyn kilpailulisenssi.

Jäsenedut:

 • maksuton spinning ja kuntosali ympäri vuoden Kuntokeskus Ykkösessä
 • seura kustantaa Kuntotalon tanssien järjestyksenvalvontaan osallistuvalle jäsenelle järjestyksenvalvojakortin ja 25€ kiinteän kulukorvauksen jokaisesta talkookerrasta
 • lisenssiajajille ilmainen ajoasu
 • kaikille jäsenille ilmainen tuubihuivi (buffi).

Kilpailujen ja tapahtumien osallistumismaksuja korvataan:

 • lisenssi- ja perusjäsenjunioreille (alle 16-vuotialle) korvataan kaikki osallistumismaksut kilpailusta tai tapahtumasta riippumatta
 • aikuisille lisenssijäsenille korvataan kilpailujen osallistumismaksut kokonaan 
 • aikuisille perusjäsenille korvataan korkeintaan 50 euroa jokaisesta tapahtuman osallistumismaksusta

Osallistumismaksujen korvaamisen lisäksi lisenssijäsenillä on mahdollisuus anoa kulukorvauksia kauden aikana kumuloituvasti 200 euroon saakka. 200 euroa voi sisältää majoituskuluja (joista korvaus 50€/yö) tai matkustuskuluja (joista korvaus 0,20€/km). Seuran hallitus myöntää korvaukset takautuvasti hakemusten perusteella.

Avustukset

Avustuskäytäntö säilytetään muutoksetta kaudelta 2020. Avustuksia myönnetään hakemusten perusteella lisenssijäsenille, jotka kilpailevat U23:ssa tai nuoremmissa sarjoissa. Avustushakemuksen tulee sisältää:

 • kansallisen tason kilpailusuunnitelma
 • tavoitteellisen harjoittelun suunnitelma
 • kululaskelma siitä, mihin rahat käytetään.

Avustusta voi hakea korkeintaan 500€/kaudessa, joka maksetaan todellisten kulujen mukaan kuittien perusteella. Seuran hallitus käsittelee avustushakemukset tapauskohtaisesti.

Talviharjoittelu

Jäsenet voivat käyttää veloituksetta kaikkia Kuntokeskus Ykkösen liikuntapalveluita. 

Kesäharjoittelu

Arki-iltaisin ajettuja yhteislenkkejä maantiellä ja maastossa organisoidaan:

 • maanantaisin klo 18 palauttava maantielenkki
 • keskiviikkoisin klo 18 viikkotempo
 • sunnuntaisin klo 10 maantielenkki.

Lenkit kutsutaan koolle Whatsapp-keskusteluryhmän kautta. 

Kilpailutoiminta

Seura haluaa olla kilpapyöräilyseura, joka edellyttää edustamista ja osallistumista kansalliseen kilpailutoimintaan. Seuran urheilumuotoihin kuuluvat kaikki Suomen Pyöräilyn alaiset pyöräilylajit. Urheilumuotojen toiminnan koordinoimiseksi ei perusteta jaostoja vastuuhenkilöiden puuttumisen ja eri lajien kapean kilpailuosallistumisen takia.

Kaudella 2021 seuran järjestämään kilpailutoimintaan kuuluu:

 • Varustamo Cupin jatkuessa, seura järjestää yhden osakilpailun Kouvolassa
 • Kuusankoski MTB:n toteutuessa, seura järjestää kilpailun yhteistyössä Kuusankosken Urheiluseuran kanssa
 • Cyclocross-kilpailun järjestämismahdollisuudet arvioidaan ja järjestäminen suunnitellaan osaksi HEL CX -sarjaa.

Seuran jäsenten osallistuminen maasto- ja maantiekilpailuihin sekä kuntoajoihin oli laskevassa trendissä kaudella 2019. Kilpailukausi 2020 oli kaikilta osin poikkeuksellinen COVID19-tilanteen asettamien kokoontumisrajoitusten takia. Seura pyrkii kannustamaan jäseniä osallistumaan kilpailuihin osallistumismaksu- ja kulukorvauskäytännön kautta edelleen kaudella 2021. 

Ylläpitääkseen 2017-2020 voimassa olleet jäsenedut perus- ja lisenssijäsenille, seuran tulee aloittaa rahallisesti kannattava varsinainen toiminta 2021-22 aikana varainhankintatoiminnan tuottojen laskiessa huomattavasti (ks. kappale Varainhankinta) vuoden 2020 jälkeen.

Joukkuekilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu sihteerin kautta, muihin kilpailuihin jäsenet ilmoittavat itse itsensä.

Kuvaaja: Mikko Rantanen

Junioritoiminta

Junioritoiminnaksi kaudelle 2020 suunniteltiin junioreiden (ensisijaisesti ala-asteikäisten) maastopyöräajokoulu Kuusankosken Kettumäelle. COVID19-tilanteen asettamien kokoontumisrajoitusten takia suunniteltua junioritoimintaa ei päästy toteuttamaan. Junioritoimintaa yritetään järjestää samoin perustein kaudella 2021. 

Harrastetoiminta

Kouvolan Pyöräilijät kokoaa pyöräilyn harrastajia yhteen organisoimalla yhteisiä kaikille avoimia lenkkejä, sekä matalan kynnyksen tapahtumia. Seuran pyrkimyksenä on olla esillä paikallisissa erilaisia urheilulajeja ja vapaa-ajan viettomuotoja esittelevissä tapahtumissa.

Harrastepyöräilijöille suunnattuna tapahtumana Kouvolan Pyöräilijät pyrkii järjestämään yhteistyössä Kymenlaakson Virkistysalueyhdistys ry:n kanssa Repotour-retkipyöräilytapahtuman Repovedellä.

Varainhankinta

Seuran tärkein varainhankintakeino on ollut Kuntotalon tanssien järjestyksenvalvonta, joka loppuu vuodenvaihteeseen 2020-21. Perinteisistä Markkinoista saadaan myös jonkin verran tuloja. Muita varoja seura saa muun muassa jäsenmaksuista sekä järjestämistään kilpailuista.

Seuran varainhankinnan tuotto tulee laskemaan huomattavasti kaudella 2021. Madaltunutta tuottoa tulee kompensoida ensisijaisesti järjestämällä rahallisesti tuottavaa varsinaista toimintaa alkaen kaudesta 2021.

Yksi vastaus artikkeliiin “Toimintasuunnitelma 2021

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close