Toimintasuunnitelma 2022

Kouvolan Pyöräilijät ry:n tarkoitus kaudella 2022

Seura on Pohjois-Kymenlaakson keskeinen pyöräilyn äänenkannattaja kilpa-, harraste-, juniori- ja arkipyöräilyn saralla. Seuran tavoitteena on sekä aktiivinen kilpailutoiminta, että jatkuva pyöräilyolosuhteiden kehittäminen kaupunkiympäristössä, Kouvolan taajamien ulkopuolella ja maastossa. Näihin pyrkimyksiin seura vastaa tekemällä kilpailuihin osallistumisen jäsenilleen mahdollisimman edulliseksi ja osallistumalla aktiivisesti sekä kaupungin, että muiden paikallisten yhteistyötahojen pyöräilyä edistäviin kokouksiin ja tapahtumiin.

Kuvaaja: Mikko Rantanen

Jäsenmaksut ja jäsenedut vuonna 2021

Seuran jäsenmaksut nousevat edelliseltä kaudelta – aikuisten lisenssiajajien jäsenmaksu on 55 euroa ja perusjäsenien 35 euroa. Alle 16-vuotiaille perusjäsenmaksu on 25 euroa ja lisenssiajajille 40 euroa. Lisenssijäsenmaksuun sisältyy seuran vakuutus kilpailutilanteisiin. Lisenssiajajien edellytetään hankkivan Suomen pyöräilyn kilpailulisenssi.

Jäsenedut:

 • maksuton spinning ja kuntosali ympäri vuoden Kuntokeskus Ykkösessä
 • lisenssiajajille ilmainen ajoasu
 • kaikille jäsenille ilmainen tuubihuivi (buffi).

Kilpailujen ja tapahtumien osallistumismaksuja korvataan:

 • lisenssi- ja perusjäsenjunioreille (alle 16-vuotialle) korvataan kaikki osallistumismaksut kilpailusta tai tapahtumasta riippumatta 
 • aikuisille lisenssijäsenille korvataan korkeintaan 70 euroa jokaisesta kilpailun osallistumismaksusta, kun kilpailussa on edustettu Kouvolan Pyöräilijöitä 
 • aikuisille perusjäsenille korvataan korkeintaan 50 euroa jokaisesta pyöräilyä sisältävän liikunta- tai urheilutapahtuman osallistumismaksusta, kun ilmoittautuminen on tehty Kouvolan Pyöräilijöiden edustajana.

Osallistumismaksujen korvaamisen lisäksi lisenssijäsenillä on mahdollisuus anoa kulukorvauksia kauden aikana kumuloituvasti 200 euroon saakka. 200 euroa voi sisältää majoituskuluja (joista korvaus 50€/yö) tai matkustuskuluja (joista korvaus 0,20€/km). Seuran hallitus myöntää korvaukset takautuvasti hakemusten perusteella.

Avustukset

Avustuksia ei myönnetä kaudelle 2022 johtuen avustusanomusten olemattomasta määrästä. Seura pyrkii hallitsemaan kulurakennetaan leikkaamalla talousarviosta kuluja, jotka eivät todennäköisesti toteudu.

Talviharjoittelu

Jäsenet voivat käyttää veloituksetta kaikkia Kuntokeskus Ykkösen liikuntapalveluita. 

Kesäharjoittelu

Arki-iltaisin ajettuja yhteislenkkejä maantiellä ja maastossa organisoidaan viikottain ensisijaisesti:

 • maanantaisin klo 18 palauttava maantielenkki
 • keskiviikkoisin klo 18 viikkotempo
 • sunnuntaisin klo 10 maantielenkki.

Lenkit kutsutaan koolle Whatsapp-keskusteluryhmän kautta. 

Kilpailutoiminta

Seura haluaa olla kilpapyöräilyseura, joka edellyttää edustamista ja osallistumista kansalliseen kilpailutoimintaan. Seuran urheilumuotoihin kuuluvat kaikki Suomen Pyöräilyn alaiset pyöräilylajit. Urheilumuotojen toiminnan koordinoimiseksi ei perusteta jaostoja vastuuhenkilöiden puuttumisen ja eri lajien kapean kilpailuosallistumisen takia.

Kaudella 2022 seuran järjestämään kilpailutoimintaan kuuluu:

 • Varustamo Cupin jatkuessa, seura järjestää yhden osakilpailun Kouvolassa
 • Kuusankoski MTB:n toteutuessa, seura järjestää kilpailun yhteistyössä Kuusankosken Urheiluseuran kanssa
 • Cyclocross-kilpailun järjestämistä osana HEL CX -sarjaa jatketaan.

Seuran jäsenten osallistuminen maasto- ja maantiekilpailuihin sekä kuntoajoihin on ollut laskevassa trendissä kausina 2019-21. Kilpailukaudet 2020-21 ovat olleet kaikilta osin poikkeukselliset COVID19-tilanteen asettamien kokoontumisrajoitusten takia. Seura pyrkii kannustamaan jäseniä osallistumaan kilpailuihin osallistumismaksu- ja kulukorvauskäytännön kautta edelleen kaudella 2022.

Joukkuekilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu sihteerin kautta, muihin kilpailuihin jäsenet ilmoittavat itse itsensä.

Kuvaaja: Mikko Rantanen

Junioritoiminta

Kaudella 2022 seura suunnittelee järjestävänsä junioritoimintaa kahdessa osuudessa:

 • 4-12 vuotiaille suunnattu maastopyöräilykoulu alkukesällä, toukokuun kolmannelta viikolta juhannusviikolle
 • 4-12 vuotiaille suunnatut maastolenkit loppukesällä, heinäkuun viimeiseltä viikolta elokuun viimeiselle viikolle.

Maastopyöräilykoulu pidetään maksullisena ja maastolenkit maksuttomina.

Harrastetoiminta

Kouvolan Pyöräilijät kokoaa pyöräilyn harrastajia yhteen pyrkimällä organisoimaan yhteisiä kaikille avoimia lenkkejä, sekä matalan kynnyksen tapahtumia. Seuran pyrkimyksenä on olla esillä paikallisissa erilaisia urheilulajeja ja vapaa-ajan viettomuotoja esittelevissä tapahtumissa.

Harrastepyöräilijöille suunnattuna tapahtumana Kouvolan Pyöräilijät pyrkii järjestämään Harrastepyöräilijöille suunnattuna tapahtumana Kouvolan Pyöräilijät pyrkii järjestämään yhteistyössä Kymenlaakson Virkistysalueyhdistys ry:n kanssa Repotour-maastopyöräilytapahtuman Repovedellä.

Varainhankinta

Seuran varainhankinta keskittyy kaudella 2022 joulukuussa järjestettäviin Perinteisiin Markkinoihin Kouvolan keskustassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close