Toimintasuunnitelma 2024

Kouvolan Pyöräilijät ry:n tarkoitus kaudella 2024

Seura on Pohjois-Kymenlaakson keskeinen pyöräilyn äänenkannattaja kilpa-, harraste-, juniori- ja arkipyöräilyn saralla. Seuran tavoitteena on sekä aktiivinen kilpailutoiminta, että jatkuva pyöräilyolosuhteiden kehittäminen kaupunkiympäristössä, Kouvolan taajamien ulkopuolella ja maastossa. Näihin pyrkimyksiin seura vastaa tekemällä kilpailuihin osallistumisen jäsenilleen mahdollisimman edulliseksi ja osallistumalla aktiivisesti sekä kaupungin, että muiden paikallisten yhteistyötahojen pyöräilyä edistäviin kokouksiin ja tapahtumiin. 

Jäsenmaksut ja jäsenedut vuonna 2024

Seuran jäsenmaksut kaudella 2024 ovat aikuisille lisenssiajajille 60 euroa ja perusjäsenille 40 euroa. Alle 16-vuotiaille perusjäsenille maksu on 30 euroa ja lisenssiajajille 45 euroa. Lisenssijäsenmaksuun sisältyy seuran vakuutus kilpailutilanteisiin. Lisenssiajajien edellytetään hankkivan Suomen pyöräilyn kilpailulisenssi.

Seuran taloudellinen tilanne on edelleen hyvä, mutta menot ovat tuloja suuremmat. Taustalla on se, että pandemiavuosien 2020-21 aikana päättyneelle tanssitoiminnan järjestyksenvalvonnalle ei ole löytynyt suoraa korvaajaa. Kilpailu- ja tapahtumatoimintaa on kehitetty, mutta osallistujämäärät ovat olleet suhteellisen alhaiset. Vuodelle 2024 jäsenedut pidetään silti ennallaan ja kilpailutoimintaan panostetaan edelleen.

Jäsenedut:

  • lisenssiajajille ilmainen ajoasu
  • kaikille jäsenille ilmainen tuubihuivi (buffi).
  • leirituet (päätetään leirikohtaisesti)

Kilpailujen ja tapahtumien osallistumismaksuja korvataan:

  • lisenssi- ja perusjäsenjunioreille (alle 16-vuotialle) korvataan kaikki osallistumismaksut kilpailusta tai tapahtumasta riippumatta 
  • aikuisille lisenssijäsenille korvataan korkeintaan 70 euroa jokaisesta kilpailun osallistumismaksusta, kun kilpailussa on edustettu Kouvolan Pyöräilijöitä 
  • aikuisille perusjäsenille korvataan korkeintaan 50 euroa jokaisesta pyöräilyä sisältävän liikunta- tai urheilutapahtuman osallistumismaksusta, kun ilmoittautuminen on tehty Kouvolan Pyöräilijöiden edustajana.

Osallistumismaksujen korvaamisen lisäksi lisenssijäsenillä on mahdollisuus anoa kulukorvauksia kauden aikana kumuloituvasti 200 euroon saakka. 200 euroa voi sisältää majoituskuluja (joista korvaus 50€/yö) ja/tai matkustuskuluja (joista korvaus 0,20€/km). Seuran hallitus myöntää korvaukset takautuvasti hakemusten perusteella.

Avustukset

Vuosien 2022-23 tavoin avustuksia ei myönnetä myöskään kaudelle 2024 johtuen avustusanomusten olemattomasta määrästä. Seura pyrkii hallitsemaan kulurakennettaan leikkaamalla talousarviosta kuluja, jotka eivät todennäköisesti toteudu. 

Talviharjoittelu

Seura ei tue talvikaudella 2023-2024 talviharjoittelua, vaan käytettävissä olevat varat kohdennetaan kilpailu-, tapahtuma- ja leiritukiin. 

Kesäharjoittelu

Arki-iltaisin ajettuja yhteislenkkejä maantiellä ja maastossa organisoidaan viikottain ensisijaisesti:

  • maanantaisin klo 18 palauttava maantielenkki
  • keskiviikkoisin klo 18 viikkotempo
  • sunnuntaisin klo 10 maantielenkki.

Lenkit kutsutaan koolle Whatsapp-keskusteluryhmän kautta. 

Kilpailutoiminta

Seura haluaa olla kilpapyöräilyseura, joka edellyttää edustamista ja osallistumista kansalliseen kilpailutoimintaan. Seuran urheilumuotoihin kuuluvat kaikki Suomen Pyöräilyn alaiset pyöräilylajit. Urheilumuotojen toiminnan koordinoimiseksi ei perusteta jaostoja vastuuhenkilöiden puuttumisen ja eri lajien kapean kilpailuosallistumisen takia.

Kaudella 2024 seuran järjestämään kilpailutoimintaan kuuluu:

  • Kaakkois-Suomessa ajettavassa aika-ajokilpailusarjassa seura järjestää yhden osakilpailun Kouvolassa
  • Kuusankoski MTB:n tai vastaavan kilpailun järjestämistä selvitetään yhdessä Kuusankosken urheiluseuran kanssa tai itsenäisesti
  • Cyclocross-kilpailun järjestämistä osana CX Cupia jatketaan.

Seuran jäsenten osallistuminen maasto- ja maantiekilpailuihin sekä kuntoajoihin on ollut laskevassa trendissä kausina 2019-23. Kilpailukaudet 2020-21 olivat kaikilta osin poikkeukselliset COVID19-tilanteen asettamien kokoontumisrajoitusten takia. Vuosina 2022-23 tilanne ei palannut pandemiaa edeltäneelle tasolle. Seura pyrkii kannustamaan jäseniä osallistumaan kilpailuihin osallistumismaksu- ja kulukorvauskäytännön kautta edelleen kaudella 2024. 

Joukkuekilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu sihteerin kautta, muihin kilpailuihin jäsenet ilmoittavat itse itsensä. 

Junioritoiminta

Kaudella 2024 seura suunnittelee järjestävänsä junioritoimintaa:

  • 4-12 vuotiaille suunnattu maastopyöräilykoulu kesäksi, ajankohta riippuu ohjaajien saatavuudesta

Maastopyöräilykoulu pidetään maksullisena.

Harrastetoiminta

Kouvolan Pyöräilijät kokoaa pyöräilyn harrastajia yhteen pyrkimällä organisoimaan yhteisiä kaikille avoimia lenkkejä, sekä matalan kynnyksen tapahtumia. Seuran pyrkimyksenä on olla esillä paikallisissa erilaisia urheilulajeja ja vapaa-ajan viettomuotoja esittelevissä tapahtumissa.

Harrastepyöräilijöille suunnattuna tapahtumana Kouvolan Pyöräilijät pyrkii järjestämään Repotour-maastopyöräilytapahtuman Repovedellä. Konseptia uudistettiin hieman vuodelle 2023 vuoden 2022 peruuntuneen tapahtuman jälkeen. Vuoden 2024 tapahtuman järjestämisestä päätetään kesällä, ja järjestäminen on riippuvainen Metsähallituksen luvasta.

Seuran jäsenistöä on osallistunut useana viime vuotena Lappeenrannan pyöräilijöiden järjestämälle kevätleirille. Seura selvittää mahdollisuutta järjestää leirin yhteistyössä LprPy:n kanssa keväällä 2024. Yhteistyö edellyttää ainakin majoitustiloista sopimista sekä lenkkien esisuunnittelua & vetäjien nimeämistä.

Varainhankinta

Seuran varainhankinta keskittyy kaudella 2024 joulukuussa järjestettäviin Perinteisiin Markkinoihin Kouvolan keskustassa. 

Yhteistyökumppanit

Seuralla ei ole nimettyjä yhteistyökumppaneita kaudelle 2024.

Hallinto

Seuran hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja neljä jäsentä. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan. Hallitus kokoontuu vuoden mittaan tarvittaessa ja järjestää myös tarpeen mukaan kokouksia käyttäen esimerkiksi sähköpostia, puhelinta tai muita viestipalveluita. 

Seuran syyskokouksen valitsemat henkilöt, seuran hallitus sekä hallituksen erikseen nimeämät henkilöt ovat oikeutettuja Verohallinnon päätöksen mukaiseen kilometrikorvaukseen oman auton käytöstä, osallistuessaan Suomen Pyöräilyn ja muiden yhteistyötahojen kokouksiin sekä seuran toiminnan järjestelyyn. Verohallinnon verovapaiden matkustuskustannusten vuosittaisen (2023) päätöksen mukaisesti korvataan 53 senttiä kilometriltä.

Kaudella 2024 Kouvolan Pyöräilijät jatkaa SuomiSport-palvelun käyttöä mm. jäsenluettelon ylläpidossa, jäsenmaksujen laskutuksessa sekä omien tapahtumien osallistumismaksujen laskutuksessa. 

Kouvolan Pyöräilijät ry:n kehitysnäkymä kauden 2024 jälkeen

Kouvolan Pyöräilijöiden pyrkimykset kilpaurheiluseurana, paikallisten pyöräilyolosuhteiden kehittäjänä ja muu seuran tarkoituksen toteuttaminen säilyvät ennallaan. 

Kouvolan Pyöräilijöiden hallinto arvioi mahdollisuudet järjestää paikallista ja kansallista kilpailutoimintaa vuosittain. Yhteistyö paikallisten urheiluseurojen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa mm. yhteisten tapahtumien järjestämisessä ylläpidetään. 

Kouvolan Pyöräilijöiden hallinto arvioi mahdollisuudet junioritoiminnan järjestämiseen vuosittain. Junioritoiminta ylläpidetään yhtenä keskeisesti toimintamuodoista ja toimintaa järjestetään aina, kun vastuu- ja apuhenkilöt kyetään valitsemaan. Seuran kilpailullisen tulevaisuuden kannalta junioritoiminnalla on keskeinen merkitys.

Seuran taloudellinen tilanne on säilynyt pitkään hyvänä ja seuran varallisuus kasvoi tilikaudelle 2019 saakka usean ylijäämäisen tilikauden johdosta. Varainhankinnan tuoton heikennyttyä merkittävästi kaudesta 2020 alkaen, seuran pyrkimyksenä on aktivoitua kansallisen tason kilpailujen tai muun rahallisesti tuottavan kilpailutoiminnan järjestäjänä.

Kaudella 2023 Suomen maastopyöräilyyn syntyi jälleen organisoitua cup-toimintaa. On siis mahdollista, että XCO- ja XCM-cupit kehittyvät edelleen tulevina vuosina, jolloin kilpailujen järjestäminen muuttuu houkuttelevammaksi. CX-cup puolestaan heikentyi vuonna 2023, kun HEL CX keskittyi uuden ajanottojärjestelmän testaamiseen. Mikäli Suomen Pyöräilyn suunnitelmat kuitenkin toteutuvat, tulee testauksen lopputulemana eri pyöräilyn alalajien käyttöön yhteinen ajanottojärjestelmä, mikä helpottaa tapahtumajärjestelyä jatkossa.
Seuran kerryttämä pääoma mahdollistaa edelleen alijäämäiset tilikaudet toistaiseksi. Varallisuudelle ei etsitä sijoituskohteita eikä sitä siirretään pois seuran hallinnasta, vaan sillä turvataan seuran toiminta tulevina vuosina. Hallitus tarkastelee seuran kulurakennetta vuosittain ja pyrkii tasapainottamaan seuran talouskehityksen keskipitkällä aikavälillä.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close