Kalevan Kierroksen Pyöräily 2018

PÄIVITETTY: 18.8.2018 klo 19:00 (Kilpailu suoritettu)

Kouvolan Pyöräilijät kiittää osallistujia, kilpailuorganisaatioon kuuluneita ja muita yhteistyökumppaneita hienosti sujuneesta kilpailusta. Järjestämisvastuu luovutetaan Lappeenrannan Pyöräilijöille vuodelle 2019. Tapaamme Lappeenrannassa, pitäkää ketjut kireällä!

Kilpailukutsu

LÄHTÖLISTAT

Lähtölistat Racetec resultsin sivuilla.

TULOKSET

Tulokset päivittyvät reaaliajassa Finnresultsin sivuille.

SARJAT
Matka kaikissa sarjoissa on 66 km, joka ajetaan yhtenä kierroksena.
N yleinen, N40, N50, N60, N65
M yleinen, M40, M50, M55, M60, M65, M70, M75, M80

Ennakkoilmoittautuneiden lähtöajat julkaistaan tällä sivulla ennen kilpailupäivää.

KILPAILUREITTI
Kilpailureitin pituus on 65,5km ja nousumetrejä kertyy noin 310m. Reitti kulkee tiestöllä Haapakimolantie (360) – Kimonkyläntie (3601) – Metsäuodintie (3601) – Artjärventie (174) – Kimonkyläntie (174) – Salmelantie (172) – Hietanantie (1731) – Perheniementie (1731) – Sääskjärventie (1731). Lähtöpaikalle on kisakeskuksesta matkaa pyöräteitä pitkin noin 2 km. Maali sijaitsee samassa paikassa. Pääosin reitti kulkee hyväkuntoisilla kestopäällysteille. Isot päällystevauriot on merkitty huomio-kyltein.

kalevan-kierros-pyc3b6rc3a4ilyreittiesittely-2.jpgKalevan-Kierros-korkeusprofiili

Reitin (2017) videoesittely YouTubessa.

Reittiä ei ole suljettu muulta liikenteeltä, jonka takia kilpailijoiden tulee ajaa liikennesääntöjen mukaisesti lähellä ajoradan reunaviivaa. Liikennejärjestelyt ovat kilpailun aikana normaalista poikkeavat Haapa-Kimolassa, jossa kilpailusuunnan väistämisvelvollisuus on poistettu käytöstä. Kaikissa risteyspaikoissa on liikenteenohjaus varmistamassa kilpailijoiden turvallisuutta. Turvallisuuden kannalta erityisesti huomioitava paikka on reitin viimeinen risteys Sääskjärventien risteysalueella. Tänä vuonna kilpailureitti kulkee risteyksessä olevan rautakaupan pihan läpi. Kilpailijoiden tulee ajaa liikenteenohjaajan ohjausmerkin mukaisesti kaupan pihan läpi. Kilpailijat ovat itse vastuussa taustansa tarkistamisesta ennen kääntymistään kaistansa yli vasemmalle. Alla havainnekuva liikenteenohjausjärjestelyistä risteyspaikalla.

risteys

Reitillä järjestetään esittelylenkit kilpailua edeltävinä kahtena viikonloppuna. Lenkit lähtevät kisakeskuksesta (Veteraanitie 2, Kausala) klo 11 sekä 4.8. että 11.8. Reittiesittelijänä toimii kilpailunjohtaja Jukka Härkönen tai sijainen.

ILMOITTAUTUMINEN JA OSANOTTOMAKSU
Ilmoittautuminen Kalevan kierroksen nettisivujen kautta 10.8.2018 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä saat viitenumeron sähköpostiisi. Osanottomaksu 39 € / henkilö maksettava 10.8.2018 mennessä. Pankkisiirrossa oltava suorituspäivä 10.8.2018. Tämän jälkeen 58 €/henkilö. Jälki-ilmoittautuminen Kalevan Kierroksen sivujen kautta 15.8.2018 mennessä tai paikan päällä kilpailutoimistoon, 58 € / henkilö. Paikan päällä ilmoittautuminen klo 09:00 mennessä. Myös paikanpäällä kisaan ilmoittautuneitten Kalevan kiertäjien tulee ilmoittautua jälkikäteen Kalevan kierroksen sivujen kautta saadakseen pisteet pyöräilystä.

LÄHDÖT

Kilpailupäivän aamuna klo 08:00 lähtee liikkeelle X-Tri Lahden vetämä kilpailureitin kiertävä kimppalenkki lähtöpaikalta. Kimppalenkistä saa KK-pyöräilyn suoritusmerkinnän, mutta sitä ei huomioida kilpailun ajanotossa.

Kalevan kierroksen ulkopuoliset lähtevät klo 10:00 alkaen ja Kalevan kiertäjät klo 10:15 alkaen. Kalevan kiertäjistä 65-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjat lähtevät ensin tuloslistan mukaisessa järjestyksessä, miehet ja naiset vuorotellen. Tämän jälkeen muut kiertäjät tuloslistan mukaisessa järjestyksessä, miehet ja naiset vuorotellen. Paikan päällä jälki-ilmoittautuneet lähtevät viimeisenä ennakkoilmoittautuneiden jälkeen. Järjestäjä pyrkii välttämään pitkien lähetys- ja maaliintulovälien syntymistä. Jos tiedät pyöräileväsi pitkään (yli 4 tuntia) tai jos sinulla on muu perusteltu syytä haluta aikaiseen lähtöön, ilmoita sähköpostitse karjalainen.sanna@gmail.com

HUOLTO

Kilpailureitille perustetaan kaksi huoltopistettä, 1. noin 28km lähdöstä Metsäkulman kohdalle ja 2. noin 52km lähdöstä Hietanaan. Huoltopaikoilta on saatavilla ainakin vettä, suolakurkkua, suolakeksejä, ruisleipää ja banaaneja.

Kilpailijoiden omat huoltoautot on kielletty. Järjestäjällä on reitillä kaksi huoltoautoa, jotka evakuoivat keskeyttäneet pyörineen takaisin kilpailukeskukselle.

KILPAILUKESKUS
Kilpailukeskus sijaitsee Kausalan keskustassa vt 12 varrella urheilukeskus Ravilinnassa (Veteraanitie 2, 47400 Kausala). Käytössä pukuhuoneet suihkuineen.

Ajo-ohje: Lahdesta vt 12 moottoritieltä 37 km Kausalan ABC:lle liikenneympyrään, josta Kouvolan suuntaan 1 km. Valtatieltä opastus Ravilinnaan, joka on aivan valtatien varressa. Kouvolan suunnasta Keltin liittymästä 14 km Lahteen päin. Opastus valtatieltä oikealle.

SÄÄNNÖT
Kilpailu on väliaikalähtöinen 20 sekunnin välein, peesausraja 25 m ja sitä valvotaan.
Kilpailussa noudatetaan Suomen Pyöräilyn sääntöjä, Kalevan Kierroksen sääntöjä sekä järjestäjän erillisohjeita. Jäykkärakenteisen kypärän käyttö on pakollista. Kalevan Kiertäjillä on oma osallistumisvakuutus, muut kilpailijat ajavat liikenteessä omalla vastuullaan ja vastaavat omasta vakuutusturvastaan. Kilpailunumeroita on yksi, mikä kiinnitetään alaselkään keskelle.

TURVALLISUUS
Tapahtuman pelastussuunnitelma on nähtävillä kisakeskuksen ilmoitustaululla. Kisakeskuksessa on ensiapupiste ja kilpailureitillä liikkuvilla huoltoautoilla on EA-valmius. Yleinen hätänumero on 112. Kilpailunjärjestäjällä on vastuuvakuutus.

OSANOTTOVARMISTUS
Osanottovarmistus kisakansliaan, josta saat kilpailumateriaalin (kilpailunumerot, hakaneulat, ruokalipun). Jälki-ilmoittautuneille kisamateriaali luovutetaan maksua tai maksutositetta vastaan. Kisakanslia sijaitsee kisakeskuksessa. Kisakanslia avoinna lauantaina klo 08:00 – 17:00.

PALKINTOJEN JAKO
Palkintojen jako kisakeskuksessa klo 14:30. Kolme parasta sarjoittain palkitaan.

RUOKAILU
Ruokailu Ravilinnan kahviossa (lämmin ruoka, salaatti, mehu, vesi, leipä, voi) on kilpailijoille ilmainen. Muille hintaan 6 €. Kahviossa on myynnissä myös kahvia, virvokkeita ja pullaa.

PYSÄKÖINTI
Ravilinnan alueella.

MAJOITUSMAHDOLLISUUDET IITISSÄ
LomaKivi.

TIEDUSTELUT
Sanna Karjalainen karjalainen.sanna@gmail.com
Kouvolan Pyöräilijät toivottaa kaikki tervetulleeksi Iittiin!

YHTEISTYÖSSÄ:

peltolan leipomo

putkiapoltinpkmuovikvlsahko-1arial110000023724

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close